Dagontvangstenboek bijhouden in My iCount voortaan nog gemakkelijker

De functie “Dagontvangsten” in My iCount werd vernieuwd. Vanaf heden is het nog eenvoudiger om een digitaal dagontvangstenboek bij te houden dat voldoet aan de Belgische wetgeving.

Een dagontvangstenboek?

Belangrijk om te weten is dat een dagontvangstenboek niet hetzelfde is als een kasboek. In een dagontvangstenboek noteer je per dag het totaal van je contante verkopen en de betalingswijze. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een papieren dagontvangstenboek, maar dit kan dus perfect digitaal (en legaal!) gebruikt worden in My iCount . Beter voor het milieu en je bespaart de aankoopkost van een papieren versie want voor het gebruik van My iCount betaal je geen extra kosten!

Wie maakt gebruik van een dagontvangstenboek?

Handelaars die geen gebruik maken van een geregistreerd kassasysteem of verkopen doen waar geen factuur voor opgemaakt wordt. Zij zijn wettelijk verplicht om hun inkomsten bij te houden in een dagontvangstenboek. Dat is bijvoorbeeld zo voor winkels, slagerijen, bakkerijen maar ook voor dienstverleners zoals bv. kappers, psychologen, schoonheidsspecialisten,…

Wat verandert er voor de dagontvangsten tool in My iCount?

Deze functie bestond reeds maar werd verbeterd. Het is gemakkelijker geworden om je dagontvangsten bij te houden zoals de Belgische wetgeving het voorschrijft.

  • Automatisch € 0 toekenning: dit gebeurd vanaf heden automatisch wanneer je geen dagontvangsten hebt ingevuld.
  • Corrigeren: de oorspronkelijke ingave blijft staan en de correctie komt op een aparte lijn. Zo kan je bij controle beter aantonen dat de ingegeven bedragen correct zijn.

Dagontvangsten bijhouden in My iCount: hoe werkt het?

Kriebelt het om digitaal aan de slag te gaan met je dagontvangsten? Of misschien wil je meer informatie over de wetgeving hierover, contacteer dan je dossierbeheerder.

Similar Posts